Bieżące zjawiska na niebie 2024-26 .486
Kita
2024-10-28 14:30:15 486.19435
wieczorem 28.10.24
Dzisiaj wieczorem będzie krótkotrwały (bo z Księżycem) wielo-sekstyl (orby na godz. 22) : Pluton sekstyl Neptun (2°s), Neptun sekstyl Uran (2°s), Uran sekstyl Mars (2°s), Mars sekstyl Księżyc (1°a), Księżyc sekstyl Merkury (3°s), Merkury prawie sekstyl Pluton (5°a).
Warto obserwować!
- Fabrycy
#33520 : A przy tym, stosunkowo rzadka sytuacja: tzw. "rozprysk" - żadnej koniunkcji, a planety rozrzucone wokół Zodiaku.

- Fabrycy #33521 : Niemal "Wielki Sekstyl". Niewiele brakowało.
- Wojciech Jóźwiak
#33522 : Palec oktylowy (palec Urizena) widzimy? Saturn-Wenus-Mars. Pluton dołącza się jako oś tego palca.
- Jedynie prawda jest ciekawa #33523 : Mam Saturna w 26 st Raka. W miejscu, gdzie "stoi" teraz Mars właśnie...
- Fabrycy #33524 : I jak tam? Czujesz coś? ;)
- Jedynie prawda jest ciekawa
#33525 : Hm... ostatnich kilka dni to olbrzymie zmęczenie nawałem pracy nad projektem, z którym (bardzo długoterminowo) łączę olbrzymie nadzieje.
+jakiś (w zasadzie od soboty/niedzieli wczoraj) rodzaj psychicznego "poddania się" w kwestiach osobistych, relacyjnych, gdzie mam jakis rodzaj "zaćmienia" i poddałem się nie próbując rozumieć sam siebie...Przed 30 minutami zawracałem P. Wojtkowi głowę, twierdząc, że nie mam dostępu do części zasobów AA. Co okazało się nieprawdą - po prostu źle "widziałem"..Ogólnie.. mógłbym powiedzieć: Zaćmienie widzenia? Jakiś rodzaj zagubienia?
- Jedynie prawda jest ciekawa #33526 : Teraz patrzę, że bieżące Słońce mam w koniunkcji z uro. Uranem a bieżący Księzyc przeszedł mi dziś ok. południa przez uro. Księżyc. Bieżąca Wenus "wjeżdza" na uro. Neptuna..
- Kita #33527 : Ten palec Urizena z podłączonym Plutonem to wygląda jak oktylowy Latawiec.
- Fabrycy
#33528 :

Wojciech Jóźwiak
2024-10-30 08:42:13 486.19447
Dwie opozycje planet-oktaw
Dzisiaj (zobacz bieżący kosmogram na stronie startowej) mamy dwie opozycje planet-oktaw: Marsa do Plutona i Merkurego do Urana. Jak powinny się przejawiać w życiu codziennym?
Mars-Pluton: napięcia, pośpiech, "nadmiar wrażeń", przebodźcowanie, "wszystko na raz", spiętrzenie, koniecznie coś trzeba zrobić, dokończyć, zdążyć przed zamknięciem. Być może też zajmowanie się "śrubami, mechanizmami, żelastwem" co dzieje się u mnie osobiście, też należy do tego klucza.
Merkury-Uran: umysłowa nadprodukcja, rozwiązywanie zagadek, uczenie się czegoś naprędce, natknięcie się na sprawy niezrozumiałe, konieczność podzielnej uwagi, "orientowania się na wszystkie strony".
Szczęśliwie Księżyc, który dzisiaj w Wadze, te tendencje powinien łagodzić.
- KrzyżPołudnia #33556 : Z jakiegoś powodu przyszło mi do głowy porównanie. Wakacje all inclusive, gdzie jedni uczestnicy korzystają z taniej bazy noclegowej i zorganizowanych posiłków (bardzo wygodne, jeszcze można poprosić o lunch na wynos i zwiedzać wyspę!), a inni kursują między barem, a basenem. I to mając ocean 200m od tegoż basenu. Tak czuję te mieszające się energie i napięcia, które są na niebie.
- Wojciech Jóźwiak
#33562 : Pierścień oktyli-kwadratur-opozycji w składzie Mars, Pluton, Saturn, Wenus się utworzył. Ostro, napięciowo, kłótliwie, dla twardzieli, dla idących naprzód bez oglądania się. Nie wiem, czy Księżyc w Wadze coś pomaga. Wenus jest uzłośliwiona. (Notkę-głowę poprawiłem, Księżyc w Pannie był wczoraj, nie dziś.)
- Trawka
#33570 : Miałabym teraz te planety w punkt na osiach, gdybym - co jest możliwe - urodziła się kilkanaście minut wcześniej. Mars na ASC a Pluton na DESC. Wczoraj pogryzł mnie mój pies (na szczęście nieduży ;)
- Fabrycy #33571 : @Trawka: dlaczego Cię pogryzł?
- TygrysMaj #33574 : u mnie te 4 planety Mars-Pluton Merkury-Uran ustawiły się mega pozytywnie czyli trygonowo-sekstylowo do mojej urodzeniowej osi Wenus/Księżyc, którą od strony Księżyca wspiera jeszcze Neptun swoją wodną energią więc nie tylko podziwiam astro-symetrię ale i delektuje się podwójnym latawcem czy też warsztatem maga
- Wrona #33575 : Ten Neptun to już raczej barani-ognisty :)
- Lola
#33578 : do tematu: "Dwie opozycje planet-oktaw"
- jutro do opozycji Pluton-Mars, po 12:00 dołączy Księżyc w końcówce Wagi, aspektując ten układ kwadraturą i tworząc półkrzyż.
- Trawka #33579 : Fabrycy: próbowałam mu wyjąć z pyska kawałek kości, którą znalazł na spacerze. Już wcześniej tak robiłam. I zawsze tylko lekko przytrzymywał mnie zębami. A teraz ugryzł w rękę. Nic mi się wielkiego nie stało, ale krew się polała. Mam go już 10 lat i pierwszy raz coś takiego zrobił.
- Fabrycy #33580 : :) Acha. Dzięki. Musiała być to bardzo atrakcyjna kość. Rozumiem go. :)
- Wrona #33581 : do tego Księzyc będzie w koniunkcji z Uranem, oryginalność , widzenie tego, czego nie widzą inni....(TygrysMaj)
- KrzyżPołudnia #33583 : Mnie dziś zaatakowała rwa kulszowa, ale tak bardzo, że łzy się lały. Coś okropnego. Ten nerw pobolewa mnie od roku, ale dzisiaj było naprawdę źle.
- Egna #33591 : U mnie podobnie jak u Krzyża Południa. Mam problem z lewym barkiem, zespół ciasnoty podbarkowej i możliwe, że zerwane lub naderwana ściągna. To już się ciągnie jakiś czas, ale w sobotę miałam rezonans i od tamtej pory naprawdę mnie boli. Do tego wczoraj zaczął mnie boleć kręgosłup w górnych odcinkach, sztywnieje mi kark, co pewnie jest spowodowane złą postawą z powodu bólu barku.
- Wojciech Jóźwiak
#33592 : @Egna: to może być echo niedawnego przejścia Marsa przez Marsa.
@Krzyż Południa: u Ciebie niewiele widać. Może "wieczny" tranzyt Plutona kwinkunksem do uro. Wenus, przy czym Pluton dodatkowo uzłośliwiony przez Marsa? Lub może rwa kulszowa wydobywa się przez wyższe harmoniki? - KrzyżPołudnia #33605 : @WJ Widzę pojedyncze tranzyty w wyższych harmonikach, nic jakoś mocno mnie nie zatrzymało teraz. A też nie chcę siedzieć za długo przed ekranem, bo przy siedzeniu zwykle się pogarsza ból. Za to w rodzinie jest jakiś ciąg niezwykłych zdarzeń, jakieś różne niedogodności.
Wojciech Jóźwiak
2024-10-31 08:04:38 486.19456
Wielki trygon? Czy dobrze widzę?
Widać wielki trygon w składzie Merkury Mars Neptun. Czyli wizje i odloty.
- Fabrycy
#33604 : Się zacieśnił...

- Fabrycy #33607 : U mnie obłęd fajerwerków z okazji corocznego, hinduskiego święta Diwali. Strzelanie i huk dłuższy, niż w "Sylwestra".
- Fabrycy #33608 : Już ze trzy godziny strzelają i jeszcze z pięć będą strzelać. Kompletny idiotyzm.
- Fabrycy #33609 : Teraz słyszę jeden wielki huk. Gdybym tego nie znał - szlag by mnie chyba trafił.
- Kita #33612 : Fabrycy, to gdzie mieszkasz? Myślałam, że w UK.
- Fabrycy #33613 : W Londynie.
- Fabrycy #33614 : Tutaj mieszka spora społeczność hinduska.
- Fabrycy #33615 : Strzelają od 17. Non-stop.
- Kita #33616 : Współczuję...
- Fabrycy #33617 : Spoko. Co roku to samo. Przyzwyczaiłem sie, choć zadziwia mnie trochę skala tego.
- Wojciech Jóźwiak
#33619 : Co za głupole.
- Fabrycy #33620 : Mówiąc Lemem: kulminacja bezmyślności. Jak w cyrku.
- Wojciech Jóźwiak
#33624 : Czytam "Rosja kontra nowoczesność" Etkinda. To nie jest bezmyślność. To jest stary (tradycyjny, przestarzały, ten, co powinien odejść) paradygmat. Światową głową tego paradygmatu stał się Putin. Nie dziwi, że Indie Modiego weszły z nim w sojusz w ramach BRICS.
- Fabrycy #33625 : Azja nie myśli jak Europa.
Wojciech Jóźwiak
2024-11-21 21:33:41 486.19596
Weszło
Słońce Str 0°01’
Wg serennu.com: 0 sa 1′ 3"
Dzisiaj w ramach zrywania/kończenia z energiami Skopriona:
(1) Odebrałem rower z naprawy, od mechanika Skorpiona lub (bardziej) plutonicznej Ryby; możliwe że z pokolenia 1960+ ze Sło. w Rybach i Plutonem w opozycji.
(2) Po raz trzeci i mam nadzieję skutecznie kupiłem via Allegro kołpak od koła w samochodzie. Poprzednie dwie transakcje zostały zerwane przez sprzedawcę, któremu kołpak nie mieścił się do skrytki w Inboxie lub podobnym.
(3) Próbowałem się uwolnić od kuriozalnej rejestracji domen astroakademia.pl i pensjonatdlapsow.pl które miałem u AZ.PL, ale komunikować się z tą własną własnością mogłem tylko przez IQ.PL; skutek tego, że parę lat temu chciałem mieć cały sieciowy kramik na IQ.PL, itp. (itd, i tak nikt tego nie zrozumie). Ja też nie rozumiem. W każdym razie usiłuję wreszcie odczepić się od tego IQ.PL (i jego przybocznego AZ.PL) i jak dotąd jestem w trakcie; mam nadzieję że przejście Sło. z ciemnego Sko. do jasnego Str. pomoże.
Wg serennu.com: 0 sa 1′ 3"
Dzisiaj w ramach zrywania/kończenia z energiami Skopriona:
(1) Odebrałem rower z naprawy, od mechanika Skorpiona lub (bardziej) plutonicznej Ryby; możliwe że z pokolenia 1960+ ze Sło. w Rybach i Plutonem w opozycji.
(2) Po raz trzeci i mam nadzieję skutecznie kupiłem via Allegro kołpak od koła w samochodzie. Poprzednie dwie transakcje zostały zerwane przez sprzedawcę, któremu kołpak nie mieścił się do skrytki w Inboxie lub podobnym.
(3) Próbowałem się uwolnić od kuriozalnej rejestracji domen astroakademia.pl i pensjonatdlapsow.pl które miałem u AZ.PL, ale komunikować się z tą własną własnością mogłem tylko przez IQ.PL; skutek tego, że parę lat temu chciałem mieć cały sieciowy kramik na IQ.PL, itp. (itd, i tak nikt tego nie zrozumie). Ja też nie rozumiem. W każdym razie usiłuję wreszcie odczepić się od tego IQ.PL (i jego przybocznego AZ.PL) i jak dotąd jestem w trakcie; mam nadzieję że przejście Sło. z ciemnego Sko. do jasnego Str. pomoże.
- KrzyżPołudnia #34955 : U mnie jest chyba na odwrót, tzn. bardzo dobrze znoszę Słońce w Skorpionie, to jest dla mnie refleksyjny, introspekcyjny czas. Jak przechodzi do Strzelca, to coś się zmienia, robi się "zwyczajnie". Bieżące tematy ani tu ani tu nie idą jakoś rewelacyjnie, chyba jestem na baterie słoneczne, jak mam działać w realu to potrzebuję światła słonecznego, w Polsce go teraz za dużo nie ma.
Lola
2024-12-02 22:46:30 486.19676
Kwintyle teraz!
Niesamowite kwintyle teraz,

- Wojciech Jóźwiak
#35228 : Tak. Obserwuję. Gdyby to był wielki krzyż albo wielki trygon, to by wszyscy o tym trąbili. Pierścieni kwintyli nikt nie zauważa prócz Loli i kilkorga uważnych w AA. (Brawo, Lolu!)
Księżyc oczywiście w ciągu tych kilku godzin (do teraz) wypadł z pierścienia. Ale przechodząc przez Zero Kozio. pokazał, że:
# ten pierścień składa się z (samych) punktów 5-krotnych ziemnych!
# (prywatnie dla mnie) przez Marsa tworzy kwadraturę do mojego Marsa. - Wrona #35230 : u mnie poruszony został Saturn, który jest w kwinkunsie do mojego ur. Słońca i bikwintylem do Merkurego :)
- Wojciech Jóźwiak
#35232 : Twoje, Mięto, Saturn i Merkury są w tym pierścieniu, bo leżą w punktach 5-krotnych ziemnych.
- Wojciech Jóźwiak
#35324 : Pierścień kwintyli trwa, chociaż oczywiście bez Księżyca. Saturn Uran Mars. W świecie widać, że niektórym działa na nerwy. Nocne demonstracje w Tbilisi. Flasz-stan wojenny w Korei Południowej, podobno po to wprowadzony, żeby ukryć machlojki żony prezydenta.
Wojciech Jóźwiak
2024-12-07 22:13:46 486.19704
A na Ziemi z Asadem nie wiadomo
Dzieje się podczas dzisiejszych pierścieni na niebie. Raz, to spotkanie Macrona, Trumpa i Zieleńskiego w Notre-Dame. Dwa, na FB napisano, że Asad uciekł z Damaszku, ale sprawdzam w BBC i oni piszą, że jest szum wokół sprawy, ale naprawdę nie wiadomo.
Wojciech Jóźwiak
2024-12-15 09:12:48 486.19734
Dzisiaj 15 grudnia 2024 pełnia
Jeszcze dziwnym przypadkiem działa u mnie kanwas, więc donoszę, że jest pełnia:
Pierścień kwintyli w składzie Mars:Saturn:Uran w punktach 5H ziemnych trwa, chociaż wyraźnie osłabł – ten pierścień, który przyniósł rewolucję w Syrii i stan wrzenia w Gruzji.
| Słońce | Str 23°51’ |
| Księżyc | Bli 23°19’ |
Pierścień kwintyli w składzie Mars:Saturn:Uran w punktach 5H ziemnych trwa, chociaż wyraźnie osłabł – ten pierścień, który przyniósł rewolucję w Syrii i stan wrzenia w Gruzji.
Kita
2024-12-15 21:37:23 486.19738
Pełnia z nieharmonijnymi dodatkami (15.12.2024)
Dzisiaj rano (wideo o 11:13 AM) na Cieśninie Kerczeńskiej (cieśnina łącząca morze Azowskie z morzem Czarnym i oddzielająca Europę od Azji) dwa rosyjskie tankowce przewożące ponad 4 tysiące ton mazutu - przełamały się na pół. Mazut się wylewa. Kilku ludzi zginęło. Katastrofa była ponoć błędem człowieka w trudnych warunkach pogodowych (sztorm), ale i statki były wysłużone.
javascript:nicTemp();
Nie umieszczam horoskopu, bo nie jestem pewna godziny. Roboczo wpisałam sobie godz 11-ą na położenie 45N21 i 36E39.
Pełnia jest ścisła - w kwadraturach do Neptuna (Neptun - sztorm na morzu/błąd człowieka);
w oktylach do Wenus (katastrofa dla przyrody);
w kwinkunsie (od Słońca) i półsekstylu (od Księżyca) do Urana, a Uran jest w kwintylowym pierścieniu łączącym Marsa i Saturna (sytuacja pełna napięcia/katastrofa);
w kwintylowo-decylowym połączeniu z Plutonem (niszczenie życia biologicznego).
.
W horoskopie na godz 11 dla strefy czasowej GMT +3 (zaznaczam, że godzina jest tylko orientacyjna) na Asc jest Wenus (w oktylach do Pełni) i Pluton z Ceres w zasięgu Asc (nad), Mars na Desc (4° pod), Merkury na MC (3° z lewej).
Wojciech Jóźwiak
2024-12-21 11:32:58 486.19754
Weszło! Słońce do Kozio.
Już jest Koz 0°03′.
Zobacz: Teraz Sat Dec 21 2024
Palec Orca utrzymuje się. Do tego mamy krótkotrwały półkrzyż Saturn-Jowisz-Księżyc.
Zobacz: Teraz Sat Dec 21 2024
Palec Orca utrzymuje się. Do tego mamy krótkotrwały półkrzyż Saturn-Jowisz-Księżyc.
- Fabrycy #36045 : Palec i ekierka. A w dodatku trygon Wenus-Jowisz!
- Wojciech Jóźwiak
#36046 : Obrazek jakby jaki mason rysował.
- Wojciech Jóźwiak
#36047 : @Fabrycy: Czy w protestancko-hinduistyczno-islamskim kraju ze stolicą w Londynie też jest taki pierdolec na Christmas jak w PL?
- Fabrycy
#36049 : Głównie komercyjny - jest jakby okres "Christmas" - w którym wszyscy siłą rzeczy biorą udział - niezależnie od faktycznego stosunku do religijnego wymiaru.
- Kita #36051 : A mnie najbardziej interesuje - skąd ten rysunek? Na stronie nie ma jeszcze możliwości rysowania kosmogramów...
- Wojciech Jóźwiak
#36053 : Nie zamieściłem linku w menu, bo ciągle dopieszczam funkcje:
https://24.astroakademia.pl/chartEdit
Kanwas jeszcze nie działa. - Kita #36056 : Dzięki za link.
- Fabrycy
#36057 :
A może to nie jest palec, a raczej rodzaj kielni? Kształtem całkiem dobrze pasuje, a i w murarce się przydaje :)

- Kita #36089 : Palec, i to palec wskazujący. Kielnia jest od gładzenia - nie oddałaby sensu Palca Orca.
Lola
2024-12-29 15:02:41 486.19790
Seria wypadków lotniczych
Seria wypadków lotniczych: Kazachstan, Korea a teraz Kanada. Samolot linii Air Canada zjechał z pasa startowego i zapalił się na lotnisku Halifax, stało się to godzinę po katastrofie w Korei Południowej. Oba incydenty dotyczą awarii podwozia, skłaniając władze do wszczęcia dochodzeń w sprawie przyczyn tych awarii.
Na niebie mamy kwadraturę Jowisz-Saturn a w tle trwającą opozycje Mars- Pluton. Zbliża się Nów. 31.12, (w Sylwestra) Księżyc dołączy do Plutona tworząc opozycję do Marsa.
- Kita
#36471 : To więcej niż kwadratura Jowisz-Saturn, bo Półkrzyż oparty na opozycji Merkury-Jowisz i wierzchołku w Saturnie. Merkury kojarzy mi się z lotami, a z Jowiszem, to dalekie podróże - np. lotnicze. Saturn, to może kojarzyć się z zablokowaniem podwozia, które w tych dwóch ostatnich przypadkach się nie otworzyło.
A ta uwaga o nowiu - to może się nasilić... Byle nie.
- Lola
#36474 : Do tej serii należy także awaryjne lądowanie samolotu lini KLM w południowej Norwegii po awarii silnika w połowie lotu. Samolot Boeing 737 ( na trasie z Oslo do Amsterdamu -awaria silnika tuż po starcie). Według norweskiej policji, samolot wylądował na lotnisku Torp Sandefjord o godzinie 19:14 czasu lokalnego. Wszystkim 182 osobom na pokładzie, w tym załodze, nic się nie stało.
Samolot odleciał z Oslo o 18:55, ale pasażerowie i załoga zgłosili, że wkrótce po starcie usłyszeli głośny hałas, skłaniając pilotów do przekierowania do Torp w celu zapewnienia bezpieczeństwa.
- Wojciech Jóźwiak
#36477 : Nas astrologów jak zwykle pociesza, że wprawdzie dzieją się rzeczy niedobre, ale zgodne z teorią.
- Lola #36478 : U góry piszę tylko o wypadkach lotniczych. Dziś było znacznie więcej dziwnych incydentów plus zmarł Jimmy Carter.
- Lola #36479 : Kosmogram Jimmy Carter - ciekawe akurat, aktualna opozycja Mars-Pluton ustawiła się na osi MC-IC Cartera.
- Kita
#36488 : Ale ciekawe, że opozycja Mars-Pluton ustawiła się na osi MC-IC Cartera. Dożył ponad 100 lat - można podziwiać...
Wpisałam w Canvas jego tranzyty na śmierć w dniu 29.12.24 orientacyjnie wpisując godz 20 (bo informacja w gazetach pojawiła się o 22-ej). Kliknęłam "zapamiętaj", ale nie pojawił się żaden numer do wpisania... Ale zapisywanie obrazu działa. (W środku Carter, a na zewnątrz orientacyjny czas śmierci.)

- Wojciech Jóźwiak
#36491 : Jeśli kanwas prawidłowo wyrysował, to bieżąca opozycja Mars-Pluton weszła na urodzeniowy południk IC/MC Cartera. Nie trzeba mieć 100 lat, by tego nie przeżyć.
- KrzyżPołudnia #36493 : @WJ Aż tak niekorzystny jest to układ?
- Kita
#36495 : Tak, trudne aspekty chwili wydarzeń są aktywne w horoskopie Jimmi Cartera.
Opozycja Mars-Pluton na osi MC-IC i to w kwadraturach do natalnego Saturna.Półkrzyż Jowisz-Merkury-Saturn zaczepia natalnego Jowisza : Jowisz opozycja Jowisz, Saturn kwadratura Jowisz. (Merkury już 3°s - minął Jowisza natalnego).Kwadratura Uran - Wenus zaczepia Marsa natalnego : Wenus koniunkcja Mars, ale Uran kwadratura Mars.Mocna uderzenie. Ależ on był żywotny, że dopiero takie tranzyty go zmogły. Zdaje się, ze już był w hospicjum, ale mimo to...
- Jedynie prawda jest ciekawa
#36497 : Bardzo ciekawy tekst M. Budzisza na wPolityce.
Zestrzelenie samolotu azerskiego może mieć poważne konsekwencje dla możliwości eksportu (wciąż i tak się zawężających) węglowodorów do Europy..Budzisz mówi:"czarny łabędź", my myślimy:"astrologia""Z grubsza rzecz biorąc koncepcja ta sprowadzać się ma do udostępnienia przez Rosję swojego systemu przesyłowego (w tym m.in. gazociągu Jamał) do tego aby Azerowie mogli do Europy eksportować swój gaz ziemny. W zamian Rosjanie mieliby wejść na rynki opuszczone przez Azerów i Kazachstan, ale wiadomo, że to bujda na resorach, bo ten „swap” miałby w praktyce polegać na eksporcie rosyjskiego gazu i rosyjskiej ropy, które dla niepoznaki w dokumentach określane byłyby jako azerskie i kazachskie surowce.[..]Rozgrywka wchodzi zatem w decydująca fazę a czy Rosji uda się odnieść sukces w niemałym stopniu zależy od zaangażowania Azerbejdżanu. I w tym momencie ma miejsce „katastrofa” samolotu linii AZAL. Czy to nie „czarny łabędź”?"
- Kita #36499 : Ciekawy artykuł. Kto wie, może ten Półkrzyż Merkury-Jowisz w kwadraturach do Saturna, poprzez przejawienie się zestrzeleniem samolotu - może być również zapowiedzią blokad (Saturn) w międzynarodowym (Jowisz) handlu (Merkury) węglowodorami rosyjskimi.
- Jedynie prawda jest ciekawa #36501 : Do tej interpreracji Saturn-Jowisz-Merkury pasuje też prawdopodobne ograniczenie ruchu "rosyjskich" statków floty cienia na Bałtyku.
- Trawka
#36507 : No to chyba powinnam się bać. Tę opozycję mam teraz na osi AS-DC. Mój pies dwa tygodnie temu trafił do szpitala. Na razie z tego wyszedł, ale dalej go diagnozujemy. Szukaliśmy w całej Polsce krwi do transfuzji.
- Dziwna
#36509 : Trawka, mój partner ma w tym samym miejscu co Ty, oś Asc-Dsc. Dodatkowo natalnie na Asc ma Urana robiącego półkrzyż z Wenus i Neptunem, więc Pluton (i teraz Mars) też to wszystko aspektują.
Plus od wielu miesięcy ma wędrującego Saturna po Słońcu, i kwadraturę Jowisza do Słońca.
No i jakoś żyje.Co prawda miał ciężkie przeboje ze mną gdy Pluton wszedł mu na oś - w początkach 2024. Zmieniło się w naszej relacji, i dla niego na niekorzyść. Natomiast latem miał poważną operację (to raczej Saturn-Słońce). Ta operacja też przyniosła długofalowe skutki.
Kita
2024-12-30 12:14:08 486.19795
zawalenie kamienicy w Cieszynie
W niedzielę 29.12.2024 o godz 4:05 (straż zawiadomiona o 4:08) zawaliła się kamienica w Cieszynie. Zawalenie było chyba związane z wybuchem i następującym po wybuchu pożarem.
Nie umieszczam horoskopu, żeby nie zaśmiecać AA, ale krótko opiszę horoskop wybuchu, bo jest bardzo wyrazisty. Na Desc stoi Uran, w IC - Saturn.
Uran na Desc jest w kwadraturze (1°s) do Wenus z lewej okolicy IC - duże utrudnienia dla ludzi (śmierć dla mieszkających w kamienicy i ewakuacja dla mieszkających w pobliżu). Do tej kwadratury oktylowo podłączone jest Słońce w Koziorożcu, co może wskazywać na straty finansowe.
Saturn z IC jest wierzchołkiem Półkrzyża o podstawie Jowisz w opozycji do ścisłej koniunkcji Merkurego z Księżycem. Saturn w IC - to pozbawienie domu. Co może oznaczać opozycja Jowisz - (Merkury+Księżyc)? W znakach powietrzno- ognistych? Jakieś machlojki z gazem (powietrze-Merkury)? Nie wiem i wolę nie wysuwać podejrzeń bez znajomości faktów.
Pluton w opozycji (2°a) do Marsa - wybuchowy aspekt wzmocniony oktylowo koniunkcją Księżyca z Merkurym.
To czas trudnych tranzytów. Mnie zawsze pociesza to, że tranzyty mijają.
- Wojciech Jóźwiak
#36492 : Mnie jako astrologa pociesza, że działają. :)
- Timothy
#36494 :
Ale elegancki opis :) ... i chyba iskra do pewnego tematu, który mi chodzi dłużej po głowie.Chodzi o TRÓJKĄTY. W ostatnim czasie czytałem artykuły o harmonikach w kontekście ułamków (Panie Wojtku, jeden to "Złoty środek", a drugi to "Aspekty jako ułamki" z 18.2.24r.), wracałem do Palca Urizena (Fabrycy chyba też gdzieś ostatnio do niego nawiązywał) i generalnie studiuję intensywnie aspekty. Po tym wszystkim zaczęły mi się w głowie kotłować: figury i geometria w astrologii, matematyka w astrologii, układy planet, interpretacje i parę innych. Zacząłem się zastanawiać nad "układami trójkątnymi".Pytanie: czy nie uważacie, że jest możliwe, aby zrobić studium/analizę dotyczącą trójkątów, czy dokładniej, układów trójkątnych, gdzie występują konkretne aspekty?- czy nie można by było zestawić kilku istotnych trójkątów (np. 135+135+90 LUB 60+60+120 LUB 72+72+144 CZY TEŻ 120x3) i ogólnie ich opisać?- czy można by było zastanowić się nad pewnymi prawidłowościami, dzięki którym można by było dokonywać pewnych interpretacji?- podywagować, które są harmonijne, które nie? czy mogą pojawiać się jakieś specjalne znaczenia jeśli wierzchołki wypadają w znakach/osiach czy punktach harmonicznych? które z wierzchołków (planet) mogą dominować, a które się podporządkowują?- czy trójkąty "równoramienne" są tymi na których trzeba się skupić, czy może dołożyć też inne, jak np. "prostokątne" ? A jeśli tak, to czy dokładamy trójkąt z opozycją (linia "średniczna") i kolejne warianty z aspektami ?Co myślicie ?
- Wojciech Jóźwiak
#36508 : Ja myślę, że trójkąty są przypadkami szerszego pojęcia pierścieni czyli układania się planet w wierzchołkach wielokąta symetrycznego, czyli co 360^/n . Wśród pierścieni są najpospolitsze, ponieważ 3 planetom łatwiej jest tak się ustawić niż 4, 5, 6... 10.
- Timothy
#36525 : A Palec Urizena ? Czy choćby taki układ nie ma określonej charakterystyki? Czy nawet on jeden, zawsze taki sam (w sensie aspektów) nie mógłby być szerzej analizowany ze względu na wierzchołki (planety) i/lub położenie wierzchołków z znakach ?
- Wojciech Jóźwiak
#36526 : Palec Urizena to jest ustawienie planet w wierzchołkach 8-kąta foremnego numer 1, 4 i 6, licząc od "ostrza". Kwadratura i dwa tryoktyle.
- Wojciech Jóźwiak
#36527 : Na obrazku:

- Timothy
#36535 :
Dziękuję. No to ponawiam pytanie: czy taki układ można szerzej analizować? Ze względu na planety (wierzchołki), ich położenie (w znakach, "okto-domach" czy jak kto woli w domach) oraz aspekty (np. dla określonych 2-óch planet kwadratura może działać sprzyjająco lub niesprzyjająco) można chyba coś więcej powiedzieć, prawda?I nawet zapominając już w ogóle o trójkątach, to o tym jednym rodzaju trójkąta, chyba moglibyśmy coś powiedzieć i jakoś wiedzę o tym układzie usystematyzować, prawda ? Chodzi mi o wskazanie pewnych stałych prawidłowości, a być może ogólnych zasad w interpretacji.
- Wojciech Jóźwiak
#36537 : @Timothy, oczywiście, można, a nawet trzeba. Planety "coś robią", tzn. wyrażają się, dokonują ekspresji (jak ekspresja genów!) zależnie od całego horoskopowego kontekstu. Należenie do pierścienia lub palca jest jednym ze składników tego kontekstu. Weź 3 posiadaczy palca Orca: Elon Musk, Putin, A. Hitler. Mają wyrazistą wspólną cechę: skutecznie zwołują ludzi, w wielkich liczbach, każdy pod swój "sztandar". Mają dar ("ability", dyspozycję) do skupiania ludzi wokół siebie lub czynienia z siebie takiego "sztandaru" (ikony?) do gromadzenia ludzi. Ale każdy z nich robi to inaczej. To "inaczej" zapewne kryje się w czynnikach innych niż wspólny im pierścień.
Wojciech Jóźwiak
2025-01-05 08:45:42 486.19823
Pierścień Mars Pluton Saturn
Mars 0° Lwa, Pluton 0° Wodnika, Saturn 15° Ryb. (Dokładnie: Lew 0°25’, Wod 1°11’, Ryb 14°51’):

Obserwujemy. Szczególnie gdy ten układ planet oddziałuje na twój natal.

Obserwujemy. Szczególnie gdy ten układ planet oddziałuje na twój natal.
- Kita
#36672 : Mnie o tej porze (trochę przed 9-ą) zmobilizowało do ćwiczeń gimnastycznych :).
Na osi MC-IC będzie około 13-ej (dokładnie nie podaję, bo zależy od miejsca).
- Kita
#36687 : No i zadziało się około 13-ej. Wielki pożar javascript:nicTemp(); rozpoczął się około 13:10 (5.01.25). Właśnie na tym oktylowym pierścieniu, tylko z opozycją Pluton-Mars usadowioną na osi MC-IC wydarzenia.
W Bydgoszczy zapaliła się ogromna hala magazynowa opakowań tekturowych. Gasiły ja przez kilka godzin 57 zastępy straży pożarnej, tzn około 200 strażaków. O godz 17:46 podano informację, że ogień już się nie rozprzestrzenia, ale strażacy jeszcze nie zlokalizowali źródła pożaru javascript:nicTemp();Dominantą pożaru był również Jowisz , który znalazł się na Asc. Jowisz na Asc w tym przypadku kojarzy mi się z ogromną skalą pożaru. (Jowisz jest w kwadraturze 2°s z Saturnem z oktylowego pierścienia.) Pozytywem w tym nieszczęściu jest to, że pracownicy hali zdążyli się ewakuować.Czwartą dominantą jest Neptun - w ścisłej (1°) koniunkcji z Księżycem. "Neptunowe" jest to, że strażacy nie mogą zlokalizować źródła pożaru.
- Wojciech Jóźwiak
#36688 : To jest lokalna sensacja, dla Bydgoszczy. Jak przejrzysz np. reuters.com/world to pożaru w Bydgoszczy nie ma, za to jest 20 innych "przełomowych wydarzeń" (breaking news), które oni uznali za ważne. I raczej są ważniejsze od dużego pożaru w PL.
- Wojciech Jóźwiak
#36689 : @Kita: ale słusznie zwróciłaś uwagę na dzisiejszą koniunkcję Księżyca z Neptunem, ponieważ jest to kolejna aktywacja Neptuna w Zero Barana, więc ten układ planet ma cechy "prognostyku" dla przejścia Saturna tamtędy za kilka miesięcy. Czyli ma cechy zapowiedzi losu Rosji, która "powinna" w tamtym czasie doznać uszczerbku lub załamania, lub początku istotowych przemian. Dzisiaj Rosja nie miała żadnego "w górę", za to miała dwa "w dół". Pierwsze, to re-ofensywa wojsk Ukrainy w "klinie kurskim", drugie to rosnący zbrojny opór w Mali przeciw rosyjskim najemnikom.
- Fabrycy
#36690 : Świat jest wielkim miejscem - i jeśli szukać w czołowych agencjach informacyjnych - mediach typu breaking news (i w różnych językach) - to codziennie mają miejsce pewnego typu "dramatyczne" wydarzenia - w innych częściach świata/na różnych kontynentach. Trudno chyba uznawać je wszystkie za równie ważne (istotne) - i analizować arbitralnie - tylko dlatego, że akurat my do nich dotarliśmy.
Czy np. rzeczoną triadę Mars/Saturn/Pluton można wiązać symbolicznie z pożarem magazynu opakowań tekturowych?Fakt, magazyn (a raczej - jego zawartość) się spalił, ale sam magazyn (jako konstrukcja) był zbudowany z niepalnych materiałów (i nie one się paliły!) - czy to wystarczy?Tektura i Mars/Saturn/Pluton?! (jak dla mnie - nonsens)
Czy wszystko można wiązać myślowo ze wszystkim tylko dlatego, że występuje czasowa koincydencja? Może komuś się to spina teoretycznie, ale na pewno nie mnie. - Wojciech Jóźwiak
#36691 : @Fabrycy: Ale zamysł, zamysł, bratku! (Fredro w którejś swojej komedii kazał bohaterowi wołać "Ale kutas, kutas, bratku?! – Idź do diabła z tym kutasem.") Chodziło oczywiście o ozdobny pompon przy czapce. No wiec u nas najważniejszy jest ten kutas (niby dodatek, ale...) – czyli ZAMYSŁ. Mój zamysł czyli intencja, czyli nakierowanie uwagi jest/było takie, (czego może nie powiedziałem zbyt jawnie,) że skoro dzisiaj jest ten pierścień złoczyńców i jednocześnie Księżyc (na razie Księżyc, chociaż jeszcze nie Saturn) przechodzi przez Neptuna i Zero Barana, czyli przez to miejsce w którym podczas koniunkcji Saturn-Neptun Rosja ma paść, to niektóre bieżące wydarzenia, te, które jakoś dotyczą Rosji, można interpretować jako omina (wróżebne znaki, prognostyki) dla Rosji w czasie, gdy koniunkcja S-N się uściśli, co nastąpi w maju i później latem b.r.
Wynik taki jak napisałem był, chociaż skromny, ale jednak negatywny dla Rosji. Ale tak już zwykle jest z ominami, że jako wydarzenia są skromne. Bo mają dla astrologa znaczenie informacji, a nie "prawdziwego" wydarzenia.
Bo w ogóle na co może czekac Polak? – Na kolaps, untergang Rosji. Nastepnym takim momentem w astrofuturze będzie dopiero r. 2033 czyli przejście Saturna w koniunkcji z Uranem przez "urodzeniowe" MC PL. (Poprzednie, przypomnę, było w 2004, kiedy PL do UE.) - Fabrycy
#36692 : Pierścień złoczyńców - tak!
Brutalność (Mars)/Twardość (Saturn)/Bezwzględność (Pluton).Ale tektura?! Czyli w istocie: papier - tyle, że trochę wzmocniony strukturalnie. Come on! (NIE! po trzykroć - nie!)
- Fabrycy #36693 : :)
- Wojciech Jóźwiak #36695 : Fredry "Dożywocie": Dożywocie/Akt I - Wikiźródła, wolna biblioteka
- Wojciech Jóźwiak
#36698 : W 16 harmonicznej do pierścienia złoczyńców dołącza Uran:

- KrzyżPołudnia
#36704 : @WJ pobawiłam się trochę rysowaniem wyższych aspektów. Genialne narzędzie, wszystko od razu pięknie widać! Już to pisałam, ale chcę to podkreślić po prostu :)
Jak zinterpretować pierścień Słońce-Księżyc-Mars w 13 harmonicznej? Za Hamblinem: adventurousness, testing one′s limits, the search for one′s identity, o ile do człowieka mogę bardziej intuicyjnie podejść, to jak to odnieść do kosmogramu chwili? - Wojciech Jóźwiak
#36705 : @KrzyżP.: Chwila sprzyja zachowaniom i cechom wypisanym przez Hamblina, tzn. ich realizacji. Tak to rozumiem.
- Kita
#36708 : Wojtku, i co z tego, że pożar w Bydgoszczy był lokalną sensacją? Ważne jest, że to wydarzenie zilustrowało dominującą opozycję Mars-Pluton. W tym samym czasie gdzieś w województwie podlaskim dwa byki zerwały się z uwięzi i poturbowały dwóch gospodarzy, z których jeden nie przeżył ataku javascript:nicTemp(); To też jest lokalna sensacja. I też z tą opozycją na osi IC-MC. Po prostu ilustracja.
Ja uważam, że każde wydarzenie jest zsynchronizowane z położeniem planet. Na dominującej opozycji Mars-Pluton może być pożar, atak, strzelanina - ale przecież nie wszędzie na całym świecie. Ja wczoraj na tej opozycji na Asc-Desc po prostu gimnastykowałam się rozładowując energię. U każdego ta opozycja może uaktywniać coś innego. Można np przypomnieć sobie, że ktoś nas kiedyś skrzywdził i poczuć gniew, który i tak zaraz minie. I na to przypomnienie sobie nie zwrócić uwagi.Ja teraz (gdy mam nowy smartfon) ustawiłam sobie na ekranie przycisk do włączania AA i jak coś się dzieje, to sprawdzam dominanty wydarzenia. Teraz, jak zaczęłam pisać na AA, to dominantami są : Słońce na Desc i Saturn na MC.
- Kita
#36709 : Fabrycy, nie zgadam się z Tobą. Według mnie, horoskop każdego wydarzenia musi zawierać informację o tym wydarzeniu. To nie jest tak, że między horoskopem a wydarzeniem nie ma związku. JEST.
A tektura? Gdzieś kiedyś czytałam w jaki sposób starożytny astrolog domyślił się, że w pewnym wydarzeniu pojawi się informacja o papirusie. Papirus wiązał z jakimś znakiem lub planetą. Być może ten astrolog potrafiłby z horoskopu pożaru zorientować się, ze paliła się tektura. Ja tego nie potrafię wywnioskować, co nie oznacza, że nikt inny tego nie potrafi.Dominantami pożaru w Bydgoszczy była opozycja Pluton-Mars, Jowisz i Neptun oraz (na co nie zwróciłam uwagi wcześniej) Merkury wskazywany kwadraturą (0°07′) przez Księżyc. Saturn był silny (sekstyl 1° ze Słońcem) i wzmacniał oktylami opozycję Pluton-Mars. Może Merkurego można powiązać z tekturą - z jednej strony to rodzaj papieru na którym można pisać, a z drugiej tekturowe opakowania służą do zapakowania zakupów, a handel też jest kojarzony z Merkurym.
- KrzyżPołudnia #36728 : @Kita świetny pomysl. by zagladac na AA i sprawdzac dominanty! Raz na jakis czas sie wkurzam nie wiadomo skad, moze to mi cos podpowie...
- Fabrycy
#36729 : @Kita: wszystko można powiązać ze wszystkim w interpretacji. Można uprawiać i taką astrologię: dowolnych i swobodnych skojarzeń. Jeśli ktoś lubi :)
- Kita #36745 : Prawda, KrzyżuPołudnia :) Takie drobiazgi, a cieszą. Stałam w kolejce w aptece, a przede mną klientka długo radziła się aptekarki. Wyciągam komórkę, klikam na przycisk AA24 i widzę Saturna na MC. Od razu zupełnie inaczej odczuwa się takie (trochę męczące) wydarzenie. Już nie męczy, a cieszy, że astrologia działa :).
- Kita
#36746 : Fabrycy, na pewno każdy horoskop można interpretować na wiele sposobów, bo te same aspekty planetarne działają na wszystkich (tylko osie zależą od miejsca), a na pewno tak samo na wszystkich z tej samej miejscowości. Jednemu w tym samym czasie przypali się garnek, inny będzie czytał kryminał itp. Wydarzeń o tym samym horoskopie może być bardzo dużo, więc i interpretacji horoskopu może być dużo różnych.
Natomiast nie wierzę, że wszystko można powiązać ze wszystkim. W każdym razie ja tak bym nie potrafiła.
Wojciech Jóźwiak
2025-01-06 09:29:07 486.19830
Tusk nieustannie żyje na kwadraturze
Czyli: niewiele trzeba, żeby jego pierścień kwadratur (wielki krzyż) się odnawiał.

Wklejam jego horoskop tranzytowy na dziś/teraz:

- Fabrycy
#36700 : Wielki kwadraturyk
- KrzyżPołudnia #36701 : Ciekawe kwadratury i opozycje miał też Kary Mullis. I sporo trudnych rzeczy mu się w życiu przydarzyło, ale przyjmował to wszystko z dużą dozą humoru i pogody ducha.
- KrzyżPołudnia #36702 : Czy ktoś zna Tuska na tyle by stwierdzić jak mu się żyje z tymi kwadraturami? Odpowiedź może dać jego własne zdanie na temat swojego usposobienia. Opowiadał o tym w jakimś wywiadzie, książce?
- Wojciech Jóźwiak
#36703 : Popieram, żeby znaleźć teksty/dane, o których piszesz, Krzyż Południa.
- Uranika
#36707 :
Ciekawa obserwacja. Ja natomiast mam wrażenie, jakby ostatnio u mnie ciągle odnawiał się mój pierścień kwintylowy i czuję się jakbym była bez przerwy podłączona do prądu. Generalnie, wysoki poziom stresu stale...
Wojciech Jóźwiak
2025-01-24 10:12:45 486.19939
Fala pomieszania po ingresie Trumpa
Obserwuję trwającą falę pomieszania na temat osoby i zaczętych rządów pr. Trumpa. "Każdy" kto w przestrzeni publicznej o tym się wypowiada, mówi co innego i "każdy" czyni to z wielką egzaltacją. Zjawisko to – ta fala pomieszania – wydało mi się ciekawsze i bardziej astro-znaczące niż treść i styl wykonywania przez pr. Trumpa. Zastanawiam się, "co zawiniło" bardziej: czy (A) koniunkcja Słońca z Plutonem? Czy (B) parada Wenus od Saturna do Neptuna?

(Kosmogram na teraz, 24 stycznia rano.)
Ta druga konfiguracja jest warta uwagi, ponieważ Wenus idąc od koniunkcji z Saturnem do koniunkcji z Neptunem przenosi oddziaływanie od jednego do drugiego niby atom wodoru od jednej molekuły do drugiej w znanym z chemii wiązaniu wodorowym. (...Taka analogia.)
Skoro tak, to obecna parada Wenus od Saturna do Neptuna wiąże obie planety, "przerzuca most" miedzy nimi, czyli czyni tak, jakby ich koniunkcja była teraz ściślejsza niż wynika to z ich pozycji.
Czyli, Wenus przez tę paradę aktualizuje koniunkcję S-N, więc sprawia, że dzieją się rzeczy charakterystyczne dla tej koniunkcji.
Wydaje mi się to istotne: że rewolucje, te "prawdziwe", jak we FR 1789 lub w RU 1917, przejawiają się, prócz innych zjawisk, jako właśnie fala lub mania pomieszania. Kiedy wszyscy się ekscytują, a każdy myśli, mówi i wie co innego.
Skoro tak, to obecna parada Wenus od Saturna do Neptuna wiąże obie planety, "przerzuca most" miedzy nimi, czyli czyni tak, jakby ich koniunkcja była teraz ściślejsza niż wynika to z ich pozycji.
Czyli, Wenus przez tę paradę aktualizuje koniunkcję S-N, więc sprawia, że dzieją się rzeczy charakterystyczne dla tej koniunkcji.
Wydaje mi się to istotne: że rewolucje, te "prawdziwe", jak we FR 1789 lub w RU 1917, przejawiają się, prócz innych zjawisk, jako właśnie fala lub mania pomieszania. Kiedy wszyscy się ekscytują, a każdy myśli, mówi i wie co innego.
Podobne chociaż inne zjawisko obserwowałem w 1989 r. (poprzednia koniunkcja SN): jakieś unieważnienie konieczności. Dziejące się pod hasłem: "wszystko jest możliwe i niczemu nie należy się dziwić". (Równoległe linie się stykają, dwa plus dwa robi się siedem, itd.)
- Fabrycy
#37635 : Mam bardzo podobne wrażenia. Ale nie tylko w stosunku do Trumpa.
- Fabrycy
#37636 : W zasadzie - w niewielu sprawach/obszarach pozostała jednomyślność. (matematyka/fizyka/chemia)
- Wrona #37637 : Kiedyś powiedziałeś Wojtku, że ktoś jakiś wybitny Astrolog powiedział że najbardziej "boi" się Strzelców, czy jakoś tak....D.Trump ma księżyc w Strzelcu w ścisłej opozycji do Słońca z nieprzewidywalnym Uranem...
- Lola
#37638 :
Wybory na Białorusi dobędą się 26 stycznia 2025 - Wenus wtedy będzie miedzy Saturnem a Neptunem.
- Wrona #37639 : Wenus pomiędzy Saturnem a Neptunem może oznaczać wojny handlowe ?
- Fabrycy
#37640 : Ja bym wiązał narastający zamęt z końcem cyklu Saturn/Neptun (i uściślającym się nowym). Wenus jest tu - w mojej opinii, rzecz jasna - incydentalna/akcydentalna.
- Wrona #37641 : Saturn/ Neptun to kontynuacja moim zdaniem Saturna w Rybach...kocioł emocji pod ciężką żelazną pokrywą która drży pod jej naporem...
- Wojciech Jóźwiak
#37642 : @Fabrycy: Raczej początek nowego cyklu SN, tzn. to co stale podkreślam: zaciskająca się koniunkcja SN. Jak obserwuję historię, to końce poszczególnych obrotów cyklu SN są jakościowo nieuchwytne. A czas samej koniunkcji, często szerokiej – tak, rzędu 20...30 stopni! – jest bardzo wyraźny, ma wyraźną swoją jakość.
- Wojciech Jóźwiak
#37643 : @Mięta: Kocioł emocji pod ciężką pokrywą – tak! Tym bardziej, że pokreślony przez obecność tam punktu 17°09′ czyli 7-krotne Ryby-do-kwadratu pod hasłem "dżizaz nie wytrzymam!"
- Fabrycy
#37644 : Ale Ryby są - jako takie - skłonne do popadania w zamęt. Koniec cyklu ma tam miejsce. Dodatkowy czynnik.
- Wojciech Jóźwiak
#37645 : To jest też koniec cyklu w sensie końca cyklu zodiakalnego. Działa energia Dziesiątki tarotowej. Której? Najbardziej (chyba) pasuje Dziesiątka Pucharów czyli Wypalenie, Wysuszenie. Mówiłem o tym w nagraniu https://www.astroakademia.pl/n12/mp4/Z53_PrzemianyZywiolow.mp4 od ok. 45 minuty. (Tekstu nie ma, ale będzie.)
- Wojciech Jóźwiak
#37646 : 10 Pucharów najpiękniej przedstawił Nietzsche w "Also sprach Zarathustra":
— und ich sahe eine grosse Traurigkeit über die Menschen kommen. Die Besten wurden ihrer Werke müde. Eine Lehre ergieng, ein Glauben lief neben ihr: „Alles ist leer, Alles ist gleich, Alles war!“
Co Google Trans. przekłada (z moimi małymi popra.):
— i widziałem, jak wielki smutek ogarnął ludzi. Najlepsi znudzili się swoimi dziełami. Z wiarą słuchano iż: „Wszystko jest puste, wszystko jest takie samo, wszystko było!” - Fabrycy
#37647 : Koniunkcja S/N powinna więc (teoretycznie) skutkować radykalną, korzenną, nowością.
- Fabrycy
#37648 : Nie dość, że nowy cykl, to na początku Zodiaku.
- Fabrycy
#37649 : Choć binastrii S/N trudno tak całkiem ufać - bo między Saturnem, a Neptunem istnieje spora przepaść/sprzeczność.
- Fabrycy
#37748 :
Węzeł płn. też jest aktualnie w tym newralgicznym rejonie. Rzadkie zdarzenie, więc chyba warte zanotowania.

- KrzyżPołudnia #37749 : Kilku znajomym osobom o bardzo różnych natalach (przy czym znam godzinę urodzenia tylko jednego z nich) przydarzyły się w ciagu kilku dni zawroty glowy/oczopląs na tyle poważne, ze niektóre się skończyły na SORze. Czy Neptun zbliżający się do 0 Barana może za to odpowiadać?
- Wojciech Jóźwiak
#37752 : Tak naprawdę, to nie wiemy, czym "grozi" Neptun w Zero Barana, bo nie było go tam od 170 lat. Ale z "formalu" astrologii wynikałoby, że tak, sprzyja. (zawrotom-oczopląsom)
- Fabrycy
#37919 :
Ładna koniunkcja tamże: unia kosmicznej miłości :)

- Wojciech Jóźwiak
#37921 : Niesamowite! Aż dziwne, że tej nocy nic w świecie światowo-ważnego nie wydarzyło się. Chyba.
- Kita #37936 : W Polsce na tym aspekcie wyszło na jaw, że rząd Tuska przyśpiesza wdrożenie paktu imigracyjnego. Było to trzymane w tajemnicy. Długo utrzymywała się w mediach narracja, że Polska będzie zwolniona z konieczności przyjmowania nielegalnych imigrantów. Tak zapewniał Tusk przed nieudanym tzn uroczyście unieważnionym referendum. A teraz okazuje się, ze nie tylko nie będzie zwolniona, to jeszcze rząd zgodził się przyśpieszyć wdrożenie tego paktu.
- Kita #37937 : Jednak chyba nie to, bo to "wyjście na jaw" wyszło już w piątek. Księżyc jeszcze wtedy nie dołączył do koniunkcji Wenus-Neptun. Na ujawnienie raczej miało wpływ silne obsadzenie znaku Wodnika z koniunkcją (już słabnącą, ale działającą) Merkurego z Plutonem w Wodniku.
- Kita
#37938 : Nie w piątek, w czwartek - na koniunkcji 2° Merkurego z Plutonem w Wodniku. Pomyliłam się.
Natomiast do koniunkcji Neptun-Wenus-Księżyc pod koniec Ryb pasuje pojawienie się dzisiaj nowego kandydata na prezydenta javascript:nicTemp(); Artura Bartoszewicza , który swój ruch wyborczy nazwał Ruchem 777, bo jak tłumaczył, cyfra ta oznacza "bliskość z boskością i duchowością, a także pozytywną energię, dobry los i duchowe pobudzenie".Samo wydarzenie może nie jest wielkie, bo kandydatów na prezydenta jest multum, ale nazwa Ruch 777, idea i znaczenie symbolu 777 - bardzo pasują do koniunkcji Neptun-Wenus-Księżyc. Potrójna duchowość. - Wrona #37944 : Donalda Tuska dać do parlamentu europejskiego ...on się w tutaj marnuje....
- Kita
#37950 : No to Mięto pewnie nie słyszałaś, że na uroczystość przejęcia przez Tuska (po Orbanie) sprawowania Prezydencji w Radzie Unii Europejskiej praktycznie nikt z ważnych zagranicznych polityków nie przyjechał. Oprócz Ursuli von der Layen, która jednodniowo zachorowała na zapalenie płuc, rozchorowało się jej 5-u zastępców, oraz zachorowało na ten dzień kilkunastu innych polityków. Wszyscy ważniejsi. Tygodnik Sieci wymieniał całą długą listę rozchorowanych. Uroczystość została wypełniona polskimi ministrami, których nie brakuje.
Tusk zrezygnował z organizacji unijnego szczytu w Polsce. Początkowo mówiono, że to dlatego, żeby Duda nie mógł witać się z gośćmi. Ale potem wyszło szydło z worka. Politycy europejscy zapowiedzieli, ze nie przyjadą. Pierwszy zapowiedział to Macron.A Ty, Mięto, chcesz go wysyłać do Parlamentu Europejskiego???
- Wrona #37953 : Tak! Będziemy mieć swojego Donalda w Europie :)
- Kita #37955 : On nie jest "swój".
- Wrona #37956 : jest Europejczykiem tak jak my wszyscy....
Lola
2025-01-28 22:20:40 486.19963
Nuklearne porozumienie Polski z Kanadą
Dzisiejszy horoskop wybitnie sprzyjał podpisaniu nuklearnego porozumienia Polski z Kanadą. Koniunkcja Księżyc-Merkury-Pluton w 0°01’ Wodnika: Nuclear Cooperation Agreement (NCA)
- Wojciech Jóźwiak
#37823 : I dalej sprzyja! Bo widzę tę koniunkcję nadal. To porozumienie dotyczy "małych" reaktorów, tzw. osiedlowych. Modułowych. Przywozi się je w całości, umieszcza w przygotowanym silosie, odpala -- i produkują prąd, aż po kilkudziesięciu latach wymienia się je na nowe. Dają energie na miarę mniejszego miasta. Pierwsza w PL ma elektryzować Oświęcim. Spokojnie można je dostawiać na terenach istniejących elektrowni węglowych, dlatego tamta notka wylicza Ostrołękę. Motorem tego przedsięwzięcia w PL jest Michał Sołowow, producent syntetycznej gumy na światową skalę. Szkoda, że nie znamy jego Godziny. Sło. Rak 18° czyli ten Rak powietrzny i innowacyjny.
- Wojciech Jóźwiak
#37825 : Deep Seek był dzisiaj przebojem mediów. Też zgadza się z koniunkcją Księżyc-Merkury-Pluton w Zero Wodnika. Jest opinia, że jest to ostry cios Chin w ich "wojnie" (raczej przepychance konkurencyjnej) z Zachodem.
- Wojciech Jóźwiak
#37826 : Tu lekko napisane porównanie Chata GPT i DeepSeek′a:
https://www.benchmark.pl/aktualnosci/chat-gpt-deepseek-porownanie.html - Wojciech Jóźwiak
#37827 : Historia DeepSeeka: https://www.facebook.com/share/p/1GPp8nKgfP/
- Lola
#37840 : @Wojtku, Chiny są czułe na 0°01’ Wodnika. Lądowanie chińskiej sondy kosmicznej na Księżyciu miało miejsce podczas koniunkcji Saturna i Jowisza w 0°01’ Wodnika. Patrz tu: Chang’e 5.
Data porozumienia nuklearnego i przyjazd premiera Kanady to wynik okoliczność ( 80 rocznica wyzwolenia Auschwitz-Birkenau). Natomiast działania Chin (DeepSeek) są napewno astrologicznie zaplanowane.
- Wojciech Jóźwiak
#37841 : @Lola: "działania Chin (DeepSeek) są na pewno astrologicznie zaplanowane". Nie byłbym tego pewien. :) Też pytanie: jaka/która to byłaby astrologia?
Notki forum (15) na tej stronie:
- Kita wieczorem 28.10.24 2024-10-28 14:30:15
- Wojciech Jóźwiak Dwie opozycje planet-oktaw 2024-10-30 08:42:13
- Wojciech Jóźwiak Wielki trygon? Czy dobrze widzę? 2024-10-31 08:04:38
- Wojciech Jóźwiak Weszło 2024-11-21 21:33:41
- Lola Kwintyle teraz! 2024-12-02 22:46:30
- Wojciech Jóźwiak A na Ziemi z Asadem nie wiadomo 2024-12-07 22:13:46
- Wojciech Jóźwiak Dzisiaj 15 grudnia 2024 pełnia 2024-12-15 09:12:48
- Kita Pełnia z nieharmonijnymi dodatkami (15.12.2024) 2024-12-15 21:37:23
- Wojciech Jóźwiak Weszło! Słońce do Kozio. 2024-12-21 11:32:58
- Lola Seria wypadków lotniczych 2024-12-29 15:02:41
- Kita zawalenie kamienicy w Cieszynie 2024-12-30 12:14:08
- Wojciech Jóźwiak Pierścień Mars Pluton Saturn 2025-01-05 08:45:42
- Wojciech Jóźwiak Tusk nieustannie żyje na kwadraturze 2025-01-06 09:29:07
- Wojciech Jóźwiak Fala pomieszania po ingresie Trumpa 2025-01-24 10:12:45
- Lola Nuklearne porozumienie Polski z Kanadą 2025-01-28 22:20:40
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.