prowadzi Wojciech Jóźwiak • od 2004

Bieżące zjawiska na niebie 2024-26 .486

Lola   2024-04-28 09:38:41   486.18403  
USA antyizraelskie protesty na uczelniach a zaćmienie
Chani Nicholas, wskazuje na wpływ niedawnego zaćmienia( dokładnie lini zaćmienia), które było widoczne w USA na aktualne protesty studenckie. Więcej tu: @chaninicholas, pewnie na FB także publikuje na ten temat.

Lola   2024-05-01 10:24:21   486.18417  
półkwadratura Saturna do Plutona
W tym tygodniu możemy obserwować półkwadraturę Saturna do Plutona, zwróciła na to uwagę w swoim Newsletterze Moonset (moonset-astrologia.pl)

Tym wszystkim intensywnym plutonicznym układom dodaje mocy fakt, że jednocześnie przez cały tydzień odczuwalna jest półkwadratura Saturna do Plutona – jest to mniej znany aspekt, który często przynosi napięcie i potrzebę działania, w tym przypadku jednak jest ważne, że jest to pierwszy aspekt jaki tworzą ze sobą Saturn i Pluton od czasu znamiennej koniunkcji na początku 2020 roku, która zasiała ziarna wielkich transformacji struktur, w których żyjemy. 
  • Fabrycy #25992 :
  • Kita #25996 : Lolu, bardzo ciekawe spostrzeżenie, dzięki za tą informacje o  podobieństwie oddziaływań planetarnych teraz i w 2020 roku.
    Dzięki, Fabrycy za ilustrację :)
  • Fabrycy #26003 : Łatwiej wkleić obraz, niż gadać o tym, co na nim widać (jeśli ktoś nie widzi obrazu, słowny opis - tego, co widać na obrazie -  i tak nic mu nie da). 
    Tak to widzę...:)
KrzyżPołudnia   2024-05-10 20:34:49   486.18469  
Zorza nad Polską
Nie potrafie wkleic z telefonu dobrze linka, w kazdym razie:
"Co wiemy? Stan na 20:30:

Parametry zorzowe stabilizują się na WYBITNYCH wartościach! 
Zorza polarna powinna być wydoczna na niebie nad CAŁĄ Polską od razu po zapadnięciu wystarczających ciemności. 

Nawet jeśli macie duże zachmurzenie - ruszajcie w teren!
Nie mogę zagwarantować, że zorza będzie widoczna tylko nad północnym horyzontem..."
  • Wojciech Jóźwiak #26141 : U mnie chmury. :-(
  • KrzyżPołudnia #26143 : U mnie chmury i potworne zmeczenie. Najpierw sie podjaralam newsem, a pozniej uswiadomilam sobie, ze nawet mala wycieczka bylaby logistycznie jakims koszmarem, a ja juz dramatycznie potrzebuje odpoczynku. Wiec chyba nici :(
  • Wrona #26146 : Patrzę na północny zachód, widoczny księżycowy rogalik ale zorzy ani chu chu...
  • KrzyżPołudnia #26147 : Widok z okna w srodku Wroclawia przez zachmurzone niebo, golym okiem widac!

• KrzyżPołudnia #26152 : @WJ dodaly mi sie nadmiarowe notki z telefonu, prosze o usuniecie nich
  • Wojciech Jóźwiak #26153 : No niesamowite. Moja córka na Mazurach obserwowała.
  • KrzyżPołudnia #26154 : Ciag dalszy :o

• Wojciech Jóźwiak #26155 : Ciekawe, czemu w bieżącym stanie astro-nieba odpowiada ta erupcja zórz? -- Stawiam na koniunkcję Słońca z Uranem. Chociaż do ścisłości brakowało 2 stopnie.
  • Wrona #26282 : a ścisła koniunkcja Słońca z moim Uranem i Plutonem nastąpi 9 września 2024. Poprzednia odbyła się 9 września 2023 , wysłałam tego dnia do Wojtka prośbę o zmianę nicku a właściwie nadałam sobie nick i czuję się z tym jakbym zrobiła sobie tatuaż ...nie do końca potrzebny, no ale względy bezpieczeństwa z uwagi na wrażliwe dane.
Kita   2024-05-13 11:49:01   486.18478  
Pluton w trygonie do stellum Jowisz, Słońce, Uran, Wenus
Wpisałam sobie do kalendarza, prawdopodobnie przepisując z solarium P. Giobaszewskiego,  że jutro 14,05,2024 jest trygon Plutona do Jowisza, Słońca, Urana, Wenus połączony z kwadraturą Plutona do Merkurego i sekstylem do Neptuna. Właściwie te trygony i sekstyl mają duże orby, ale jeszcze dochodzi dzisiejsza opozycja Księżyc - Pluton. Piotr Gibaszewski wyróżnił ten aspekt (bo to chyba on). Czy może ten działający już trygon i silne wzmocnienie Plutona "zadziałał" wybuchami pożarów? (Wczoraj 3 znaczące w Warszawie, dziś w nocy w Bytomiu.)  
  • Wojciech Jóźwiak #26307 : Trygon Słońca do Plutona do dopiero 22 lub 23 maja. Wenus-Pluton kilka dni później, Jowisz Pluton na początku czerwca.
  • Lola #26308 : Bardziej obstawiam ściśle koniunkcję Słońca z Uranem, wzmocnioną wczoraj przez trygon Księżyca, a także przez wymienione przez Ciebie Kito trytony. 
    W mojej okolicy także pożary, prawdopodobnie podpalenia. Został popalony Klub wspirający zbiórki pieniędzy dla Ukrainy i LGBT+, dziwne zbiegi okoliczności.
  • Wojciech Jóźwiak #26309 : Nie zdziwiłbym się, gdyby wczorajszy mega-pożar na Żeraniu też był od promptu Ruskich.
  • Kita #26313 : Koniunkcja Słońca z Uranem - to mógł być "zapalnik" czyli "starter" do uaktywnienia innych aspektów. Bo jednak koniunkcja Słońca z Uranem jest przecież co roku, a takiego nawału pożarów, groźnych i znaczących - nie ma co roku na czas mijania przez Słońce Urana.

Ktoś gdzieś zwrócił uwagę na niezwykłe wzmocnienie Plutona w okolicy 14-go maja, bo sobie to zanotowałam. Nie ja to zauważyłam, bo nie zwróciłabym uwagi na tak duże orby, chociaż aplikacyjne, a takie działają mocniej.   Może przez to że stellum Jowiszowo-Słoneczno-Uranowo-Wenusowe jest silne, to orb trygonu aplikacyjnego do Plutona można rozpatrywać dużo większy niż standardowo dla tranzytów? Do tego silny Mars w Baranie jest podłączony pólkwadraturami do Jowisza, Słońca i Urana.  Merkury w Baranie jest w kwadraturze do Plutona - ten aspekt pasuje do przemyślanych podpaleń.

Oprócz pożaru szkoły w Grodzisku jeszcze dzisiaj przed południem była eksplozja w szkole strażackiej: LINK

Poza podpaleniami, to ja osobiście odczuwam wzrost napięć społecznych. Rolnicy są doprowadzeni "do ściany". Ci co chcą rozmawiać z Tuskiem o swoich zawodowych problemach rozpoczęli głodówkę. Słyszałam również o wielkich problemach handlowców, którym (nie wiem czy wszędzie, ale na pewno w tej hali co spłonęła) niesamowicie podwyższają czynsze. W tej hali od maleńkich powierzchni sklepowych zażądano 11 tys miesięcznie czynszu. Dzień przed wybuchem pożaru  było tam spotkanie z władzami , ale ono nic nie przyniosło. (Zaznaczam - nie czytałam o tym, tylko usłyszałam od kogoś, kto usłyszał to w TV. Mogę więc coś nieopatrznie przekręcać.)

P.S. Mój mąż, który lubi słuchać radio, usłyszał, że to podobno Kaczyński namówił Ruskich do podpaleń. A głodujących rolników też PiS podburzył do protestu... :D

• Lola #26314 : Wyjątkowo aktywne stellum, w którym dodatkowo biorą udział dwa benefiki powiększający Jowisz i uzłośliwiona Wenus.
  • Lola #26318 : Artykuł z astromagia.pl: Seria pożarów w Polsce i aktywny Uran . Autorka wskazuje, że w lipcu poprzez koniunkcję Marsa i Urana znowu mogą czekać nas niespodzianki. Astrolożka pisze także o Algolu, możecie wierzyć lub nie. Moje rodzinne doświadczenie każe mi mieć przed nim respekt, sieje spustoszenie w mojej rodzinie.

Samo połączenie tych planet jest wywrotowe i groźne, np. podczas ostatniej koniunkcji Marsa i Urana w Byku w lecie 2022 umarła Odra. Tego lata obie planety miną Algola. Pamiętając o zasadzie "jeśli da się przewidzieć, to nie jest to Uran", od 12 do 19 lipca bądźmy mimo wszystko ostrożni. a na pewno delikatnie obchodźmy się z ogniem i sprzętem elektrycznym.
  • Kita #26333 : A gdzie można znaleźć efemerydy (informacje o położeniu ) gwiazdy Algol?
  • Fabrycy #26334 : @Kita: w internecie znajdziesz :) 
    Algol leży w rejonie 26 stopnia Byka, ale daleko od ekliptyki, więc rzutowanie jest z lekka naciągane.
  • Wojciech Jóźwiak #26336 : Algol: Latitude: +22.25′ czyli daleko od ekliptyki. Tu o nim: ALGOL
    Ale jeśli zlekceważymy tę gwiazdę stałą, to jest jeszcze punkt 5-krotny 24 st. Byka i z niego "coś może przychodzić".
  • Kita #26337 : Dzięki :)
  • KrzyżPołudnia #26339 : @WJ czy jest jakaś zaleznosc miedzy punktami harmonicznymi, a gwiazdami "stalymi" (daje "", bo ich polozenie sie zmienia)? Moze cechy przypisywane tym gwiazdom tak naprawde wynikaja z punktow harmonicznych, przy ktorych sie znajduja? 
  • Lola #26341 : Gwiazdy stałe, często w swoich horoskopach analizuje Piotr Piotrowski. Na YouTube jest wykład: O gwiazdach stałych w horoskopach polityków.
  • Wojciech Jóźwiak #26342 : Trudność jest taka, że gwiazdy należą do porządku syderycznego, tzn zajmują w przybliżeniu stałe położenia w zodiaku gwiazdowym, a punkty harmoniczne należą do porządku zwrotnikowego, tzn. mają stałe położenia w zodiaku zwrotnikowym. Dlatego w ciągu cyklu precesji, około 26 tys. lat, jedne względem drugich zakreślają pełny obrót 360 stopni.
Wojciech Jóźwiak   2024-05-18 08:51:02   486.18498  
Piękna koniunkcja Słońca i Jowisza dzisiaj
Teraz, 9-ta rano: Słońce Byk 27°52’
Jowisz Byk 28°12’ – super!
  • Fabrycy #26538 : Zaiste piękna :) 
  • Wojciech Jóźwiak #26540 : +Księżyc w Zero Wagi robi wielki trygon z nimi i Plutonem.  Pełnia astroszczęścia.
  • Fabrycy #26541 : Kiedy Księżyc przechodzi przez moje MC, czuję się "panem sytuacji" (swojej, lokalnej). Działa to wprawdzie krótko, ale za to bez pudła. Jak automat. (to samo jest przy przejściu innych obiektów przez moje MC - tyle, że Księżyc łatwiej obserwować)
Wojciech Jóźwiak   2024-05-20 21:37:37   486.18511  
Palec boży na niebie teraz
21:35, poniedziałek 20 maja 24. Na niebie jest piękny palec boży z Księżycem w MC na czubku, i Neptunem oraz Słońcem + Jowiszem u podstawy.
Fabrycy   2024-05-23 19:48:28   486.18523  
Fajna ta pełnia, nie? :)
Teraz. Z grubsza.

Kita   2024-05-28 11:37:46   486.18548  
ingres Jowisza w znak Bliźniąt

Ingres Jowisza w znak Bliźniąt nastąpił w dniu 26 maja 2024 (godz. 1.14). O tym ingresie pisał Piotr Gibaszewski gdy w prognozach na maj 2024 omawiał czerwcowe wybory parlamentarne. Właściwie z astrologicznych aspektów na ten czas skomentował niewiele, ale zwrócił uwagę na wejście Jowisza w znak Bliźniąt, czyli w znak swego wygnania. PG zinterpretował ten aspekt prognozując fale dezinformacji, fake newsów, kłamstw, manipulacji i demagogii (wskazując, że przyjdą ze strony Rosji).

Nie zauważyłam żadnego nasilenia rosyjskiej demagogii ponad standard, ale nie muszę mieć orientacji w tym zakresie. Natomiast zauważyłam wydarzenie, które, po przeczytaniu argumentacji Piotra Gibaszewskiego, wydaje mi się dobrą ilustracją ingresu Jowisza w znak swojego wygnania.

26 maja 2024 (godz. 14-a) na konwencji Lwicy p.t. „Europa dla kobiet” Joanna Scheuring-Wielgus powiedziała, cytuję: „…kiedy my na Lewicy mówimy o wyborach do PE, to mówimy o tym, że te wybory są o wolności nas, kobiet, dziewczyn, matek, babek do decydowania o tym, z kim chcemy się kochać, a z kim nie, jak chcemy się kochać, gdzie chcemy się kochać, o czym chcemy decydować”.

Czyż to nie jest urocze? Żaden fake-news, a przekaz i obietnica miłości i wolności do kochania z kim i gdzie zechcemy. Piękne, po prostu piękne. Po przeczytaniu tej wypowiedzi javascript:nicTemp(); byłam w doskonałym nastroju przez co najmniej połowę dnia.

Konwencja javascript:nicTemp(); trwała w godz 14.00 – 14.34. Jowisz już wszedł 0°07’ w znak Bliźniąt. Wenus była w środku między Słońcem (2°) a Jowiszem (3°) w trygonie do Plutona (1°) – to na tym aspekcie popłynął przekaz o miłości (o ile zagłosuje się na kandydatów Lewicy).

Joanna Scheuring-Wielgus urodziła się 8.02.1972 w Toruniu, ale nie znam jej godziny urodzenia. Ma teraz Neptuna na swojej Wenus (2°s), Jowisz mija jej Saturna (0,5°), Neptun jest w sekstylu (0°04’) do jej Saturna i prawdopodobnie ma aktywne aspekty na swój Księzyc.

• Wrona #27049 : niech jeszcze postulują o obowiązkową wazektomie..uniesienia erotyczne gwarantowane..
Kita   2024-06-03 20:03:21   486.18596  
Proponuję do obserwacji – dzień 4 czerwca 2024

Proponuję do obserwacji – dzień 4 czerwca 2024.

Z jednej strony odbędą się w tym dniu dwa ważne wydarzenia – na 12-ą w Brukseli jest zwołany Międzynarodowy Protest Rolników (MPR), a na 18-ą w Warszawie Wiec Tuska (WT).

W tym dniu Słońce jest w ścisłej koniunkcji z Wenus (0°04’a dla MPR, 0°01’s dla WT). Merkury jest w ścisłej koniunkcji z Jowiszem (0°01’a MPR, 0°17’s WT) i oba są w ścisłym trygonie z Plutonem (około 0,5°). Ceres jest w ścisłym bikwintylu ze Słońcem (0°02’a MPR, 0°14’s WT).

Księżyc z Uranem są dominantami w obu horoskopach – ze względu na położenie przy osi.

W horoskopie na godz 12-ą (MPR) Księżyc jest w MC (3° z prawej), a Uran w słabej koniunkcji z Księżycem jest również przy MC (4° z lewej). W horoskopie na godz 18-ą (WT) Księżyc jest nad Desc (5°) w ścisłej koniunkcji z Uranem (4°).

W obu horoskopach  Ceres jest w trygonie z Księżycem (4°a MPR; 0°03’ WT) i w bikwintylach z koniunkcją  Słońca z Wenus (0°02’ MPR,  0°14’sWT).

Horoskop MPR ma Asc dokładnie w 0° Panny a MC w zasięgu Byka Społecznego (punkt siedmiokrotny wodny). Horoskop WT ma Asc w Skorpionie (15°), a MC w zasięgu Wściekłej Panny (punkt siedmiokrotny ognisty).

(Nie podjęłam się prognozowania jak będą przebiegać oba wydarzenia. Z jednej strony to niełatwe, a z drugiej -  o godzinie MPR dowiedziałam się dopiero wczoraj i  nie znalazłam czasu na przemyślenia.)

międzynarodowy protest rolników

Wiec Tuska 4 czerwca 2024

• Egna #27371 : 6.06 mamy nów na 16 Bliźniąt w kwadraturze do Saturna. 
  • Wrona #27372 : ło Matko ..Wenus w kwadraturze do Saturna...
  • Kita #27553 :

Krótkie podsumowanie 4-5 czerwca 2024 w telegraficznym skrócie:

Międzynarodowy Protest Rolników – zasieki na drodze niedopuszczające traktory do wjazdu do Brukseli i zablokowany dostęp do Parlamentu  (kwadratura Saturna ze Słońcem), ale bez gazu pieprzowego i bez armatek wodnych. Może dzięki silnej Wenus obyło się bez napaści na rolników?

Wiec Tuska – chyba trochę rachityczny (tylko 15 tys ludzi) i  krótki (kwadratura Saturna ze Słońcem). Obywatele RP protestowali przeciwko Tuskowi – mając  jemu za złe, że nie wpuszcza nielegalnych migrantów na granicy z Białorusią. I to teraz – gdy jeden żołnierz dźgnięty dzidą nadal jest w ciężkim stanie w szpitalu, drugi trafiony konarem w głowę ma pękniętą podstawę czaszki, a wszyscy pogranicznicy są w ciągłym zagrożeniu...

Przy dosyć silnym Plutonie spodziewałam się, że może wyjdą na wierzch jakieś ukryte sprawy. Zauważyłam parę  takich wyjść z ukrycia, ale nie chcę pisać, bo wiem, że większości uczestników AA te sprawy nie interesują. Tylko jedno, króciutko – o wywiadzie z Dudą. Duda w wywiadzie dla TV Republika (4.06.24) mówił o rekomunizacji polskiego MSZ. Wracają na ważne stanowiska  ludzie, którzy  studiowali na MGIMO w Moskwie. W miejsce ambasadorów z patriotycznymi życiorysami Sikorski chce wstawiać synów sołdatów z Obławy Augustowskiej.  A na ambasadora w USA chce wysłać Klicha – tego Klicha, którego rękoma śledztwo smoleńskie przekazano w ręce Rosjan, tego który przyjął na siebie odpowiedzialność za zablokowanie śledztwa w sprawie wybuchu smoleńskiego.

Zamiast ujawniania spraw ukrytych, to silny Pluton przyczynił się (to chyba jego wpływ) do zwiększenia brutalizacji i bezczelności i chamstwa w polityce. Nie będę tu pisać o Szczerbie - jego cyrk trwa już jakiś czas, tylko Szczerba się coraz bardziej rozkręca jakby chciał prześcignąć Tuska, a 4-go i 5-go czerwca przeszedł sam siebie.

Przeraża mnie, po prostu przeraża, do jakich absurdalnych pomysłów można się posunąć wykorzystując aparat sprawiedliwości. Prokurator zarzuca księdzu Olszewskiemu pranie brudnych pieniędzy. To zarzut podany do informacji publicznej 5.06.24 (Księżyc dołącza do Merkurego z Jowiszem robiąc trygon do Plutona i idzie dalej do Słońca z Wenus!), ale nie sądzę, żeby w mediach rządowych podawano uzasadnienie prokuratora. Zarzuca się księdzu Olszewskiemu, że nie zgłosił do prokuratury w latach 2020-2021 faktu , iż otrzymał brudne pieniądze, bo pieniądze z Funduszu Sprawiedliwości były przecież „brudne” i on poprzez wykorzystanie ich  na budowę ośrodka Archipelag prał je, te brudne pieniądze prał...

• Wrona #27555 :  Słowem wczorajszej debaty o 20.30 na antenie tvp1 był wstyd, cytuję: Czy panu nie wstyd, czy pani nie wstyd, czy wam nie wstyd! Na niebie kwadratura Wenus do Saturna...
    Oburzony przedstawiciel Polexitu stwierdził, że on już nie może patrzeć na te podgryzanie wzajemne łydek między PO a PiSem , na co prowadząca tę debate odpowiedziała ze zdziwieniem, że nie widzi ...ale będzie zarządzona obdukcja...
    Na pożegnanie słowa B. Szydło: Nie wstydźmy się języka polskiego...
  • Wrona #27564 : Edit. Spojrzałam w horoskop B. Szydło.
    Słońce w sektylu do Saturna, który jest w półsekstylu do Wenus.
    Ciekawy jest Merkury...w trygonie do Plutona, w kwadraturze do Marsa i opozycji do Neptuna...
  • Kita #27568 : Czy godzina urodzenia Beaty Szydło (godz 11 w horoskopie na AA) jest pewna, czy to tylko przypuszczenie?
  • Fabrycy #27569 : Info "godzina próbna" - w komentarzu - sugeruje, że to tylko hipoteza.
  • Kita #27570 : Dzięki, Fabrycy. Szukałam komentarza, ale nie znalazłam. Gdzie, w którym miejscu na stronie jest komentarz?
  • Fabrycy #27571 : Tutaj:

• Kita #27572 : Dzięki, teraz będę wiedziała gdzie szukać.  Spodziewałam się czegoś wyróżnionego i dlatego  nie widziałam...
  • Fabrycy #27573 : To jest wyróżnione - dla tych, którzy sprawdzają :)
    Trzeba się wdrożyć w procedury :) 
  • Kita #27574 : Mięto, potwierdzam Twoje spostrzeżenie o coraz częściej pojawiającym się w dyskusji słowie "wstyd". Dzisiaj na konferencji Kosyniaka-Kamysza Ozdoba miał wiele spraw do zarzucenia Kosyniakowi. I właśnie mówił: "jak panu nie wstyd?"   javascript:nicTemp();  A Kosyniak-Kamysz naprawdę ma się czego wstydzić i nie tylko on.

• Fabrycy #27575 : Oni się niczego nie wstydzą.
    Działają "z miedzianym czołem". 
  • Kita #27576 : Ale Kosyniak-Kamysz zakończył  konferencję z powodu pytań Ozdoby. Jednak nie myślę, że zaczął się wstydzić, tylko, że nie mógł odeprzeć argumentów Ozdoby.
  • Wrona #27577 : a my to jesteśmy tacy idealni, że do ramy przyłóż.....i powiesić na ścianie...
  • Wrona #27578 : chyba do rany przyłóż..:)
Wojciech Jóźwiak   2024-06-05 21:01:15   486.18600  
Piękna kwadratura Marsa do Plutona 10-13 czerwca
Obserwujemy! Szczególnie gdy tam masz coś urodzeniowego.
  • Fabrycy #27541 : Kosmogram z kwadraturą:

Oby nic poważnego się nie zdarzyło...
  • Kita #27542 : Jak do tego co się teraz dzieje wzmocni się kwadratura Marsa z Plutonem, to aż strach pomyśleć co może się stać...
  • Fabrycy #27543 : Miejmy nadzieję, że zrealizuje się "hipoteza zerowa" - czyli że nic się nie stanie :)
  • Fabrycy #27544 : Czasem przy "najgorszych", "najtwardszych" tranzytach nic szczególnego się nie dzieje.
  • Fabrycy #27545 : Przy "najlepszych" tranzytach też zresztą szału nie ma. (d...y nie urywa) Częstokroć.
  • Wrona #27546 : Mars w Byku mobilizuje się dopiero wtedy, kiedy poziom zagrożenia lub konieczności jest taki, kiedy już nie można nie zareagować, Mars w Byku to last minutowiec...Jowisz trygonem może uratować sytuacje.
  • Fabrycy #27547 : Dobrze byłoby, gdyby wypowiedzieli się posiadający Marsa w Byku ;)
  • Fabrycy #27548 : Mars w Byku byłby prokrastynatorem/kunktatorem - zwlekającym do ostatniej chwili?
  • Moka #27556 : Jako posiadaczka Marsa w Byku, powiem wam, że przeciąganie i zwlekanie....na zasadzie-później/ nie teraz doprowadza mnie do szału. Działam w trybie akcja/reakcja, chwilami wręcz za szybko.
  • Wrona #27557 : @Moka, ale masz bikwintyl ogniowy do Wenus i Plutona.
  • Moka #27558 : i insze aspekty podłączone pod Marsa, więc same jego rozpatrywanie poprzez umiejscowienie w znaku w tym przypadku Byka, nie wnosi wiele, a właściwie nic
  • Kita #27668 : Kwadratura Marsa z Plutonem jest już aktywna. Wczoraj (w piątek wieczorem) została zaatakowana premier Danii  Mette Frederiksen. Policja zatrzymała napastnika, ale pobita premier jest w szoku po tym wydarzeniu. Również wczoraj wieczorem w Warszawie, podczas Marszu Milczenia w intencji uczczenia zabitego Mateusza Sitka, policja udaremniła napaść na organizatora Roberta Bąkiewicza. Napastnik z 25-io centymetrowym  nożem chciał, jak wykrzykiwał, "zajebać Bąkiewicza".
  • Kita #27672 : Premier Danii, jak się okazało, doznała urazu kręgosłupa szyjnego. Wygląda na to, że w Polsce ochrona policji jest na wyższym poziomie niż w Danii.
  • Wrona #27683 : Robert Bąkiewicz w natalu posiada Marsa w koniunkcji z Saturnem -konfrontacja z trudnymi ludzmi lub sytuacjami, do tego Słońce w Koniunkcji z Jowiszem- Szczęściarz..W tranzytach na ten moment jest koniunkcja ścisła Marsa Do natalnej Wenus -agresja i Trygon Plutona do Merkurego co może skutkować dramatyzowaniem...
  • Wrona #27684 : tematy trudne, bolesne.
  • Kita #27686 : Oj, też bym dramatyzowała, gdyby ktoś z 25-cio centymetrowym nożem wykrzykiwał, że mnie zajebie :)
    Natomiast faktycznie, koniunkcja Słońca z Jowiszem mogła jemu przynieść szczęście - w końcu nic się jemu nie stało.
  • Wrona #27694 : R.Bąkiewicz nie na darmo ma w natalu kwadraturę Wenus do Saturna....
  • Kita #27746 : Na kwadraturze Marsa do Plutona (1°a) - eksplozja i pożar w zakładach zbrojeniowych w Skarżysku-Kamiennej (10.06.24, około godz 10-ej). javascript:nicTemp();
    Z najściślejszych aspektów kwintyl (0°05′a) Urana z Księżycem. (O godz. 10-ej MC dokładnie w środku między Marsem a Uranem (12°).)
  • Kita #27783 : Dziś (11.06.24) oktylowo na niebie. Do ścisłej już kwadratury Mars-Pluton podłączył się Merkury w ścisłym oktylu (półkwadraturze) do Marsa i ścisłej póltorakwadraturze do Plutona. Z mniej ścisłych, ale działających - Saturn jest w kwadraturze do koniunkcji Słońce, Merkury, Wenus i w słabszej pólkwadraturze do Plutona.

• Wrona #27807 : Plaga kontuzji naszych piłkarzy w ostatnich dniach.
  • Kita #28013 : 10-12 czerwca 2024 - z Odry wyłowiono 600 kg śniętych ryb. javascript:nicTemp();
  • Kita #28014 : W "oktylowy" dzień 11 czerwca 2024 po godzinie 10-ej w Warszawie zdarzył się brutalny atak na ojca Viki Gabor i na nią. Chciałam o tym napisać już 11-go jak przeczytałam o tym na upday, ale gdy szukałam w internecie dokładnych informacji, to napotkałam na sprzeczne wiadomości. Z jednej strony podobno pasażerowie kierowcy napastnika mówili na policji że ojciec Viki wykonał niedozwolony manewr przekraczając linię ciągłą, ale w internecie w komentarzach przeczytałam, że to ojciec Viki wyszedł z samochodu, uderzył dłonią w maskę samochodu drugiego kierowcy i z tego wywiązała się szarpanina, która zakończyła się pobiciem do nieprzytomności ojca Viki. 
    Gdyby nie ten "oktylowy " dzień łączący Marsa, Plutona i Merkurego w koniunkcji ze Słońcem i Wenus, to nie pisałabym o tym, ale zarówno brutalność jak i informacyjne zamieszanie połączone z wyrażaniem niechęci do ofiar, bo to celebryci - to jest pewna ilustracja tej oktylowej konfiguracji.
    Monitoring wyjaśnił jak sprawa wyglądała. Ojciec Viki w korku wyprzedził samochód dostawczy przekraczając linię ciągłą. Wyszedł potem sprawdzić, czy nie było kolizji. Wywiązała się sprzeczka między dwoma kierowcami. Ojciec Viki wrócił do samochodu. Nie wiem czy wtedy, czy później młody kierowca dostawczaka podszedł do samochodu Viki, zapukał w szybę, ojciec otworzył, facet potraktował ich gazem, wyciągnął razem z kolegą ojca Viki z samochodu i pobili go do nieprzytomności. Viki, również potraktowana gazem,  nic nie widziała i zaczęła się błąkać po jezdni. Z pobliskiego biurowca wybiegła pani Monika i pomogła zaatakowanym, wezwała pogotowie. Policja zatrzymała agresywnego kierowcę.

• Wrona #28015 : W ogóle ta kwadratura Marsa do Plutona miała wszelkie znamiona prowokacji...Za wszelką cenę nie dać się sprowokować...
  • Fabrycy #28018 : Zgodnie z przewidywaniami: podczas kwadratury Mars - Pluton nic wyjątkowego się nie zdarzyło. Miały miejsce najwyżej incydenty. Ale codziennej skali. 
  • Wrona #28020 : na kwadraturze Marsa do Plutona będą zmiany w przepisach by chronić polskich żołnierzy i innych służb mundurowych w związku z sytuacją na wschodniej granicy.
    https://www.youtube.com/watch?v=napzU1Jy0hU
Wrona   2024-06-06 19:12:36   486.18607  
Żołnierz nie zyje.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kosiniak-kamysz-reaguje-po-smierci-zolnierza-laczymy-sie-w-bolu-relacja-na-zywo/w1st8hj
  • Wojciech Jóźwiak #27579 : Kwadratura Mars-Pluton zaciska się.
  • Wrona #27588 : Jowisz zdążył uratować jego Honor...
Kita   2024-06-06 21:35:48   486.18609  
Pluton „wyciągający” sprawy ukryte.

Wczoraj 5.06.2024 o godz 18.30 pojawiła się publikacja na Onecie o sytuacji żołnierzy na granicy Białoruskiej. Dziennikarze ujawnili ukrywany od około 2 miesięcy fakt, że z powodu wykonania strzałów ostrzegawczych przez trzech żołnierzy – zostali oni zaaresztowani, brutalnie zakuci w kajdanki, zawieszeni w czynnościach służbowych, a przeciwko dwóm z nich rozpoczęto sprawę karną o narażenie na życie i zdrowie innych osób oraz przekroczenie uprawnień. I do teraz siedzieliby w areszcie czekając na wyrok, gdyby nie to, że pozostali żołnierze (nie dowódca) zrzucili się na wynajęcie obrońcy.

Publikacja ukazała się jeszcze przed śmiercią zranionego żołnierza – zaatakowanego dokładnie w tym samym miejscu, gdzie wcześniej inni żołnierze strzelili ostrzegawczo – najpierw w powietrze (co nie wystraszyło napastników), potem w ziemię (i to spowodowało że wycofali się, bo nie poszli w ogień).

Żołnierze strzelali i zostali zaaresztowani 29 marca. Co zadziałało, że po ponad dwóch miesiącach sprawa wyszła na jaw? Pluton! Pluton, Saturn i Bliźnięta. Pluton potrafi „wywalić na wierzch” to co ukrywane.

5.06.2024 o 18.30 w Bliźniętach Księżyc był w ścisłej koniunkcji z Merkurym (0°) i z Jowiszem (2°) (i w słabej z koniunkcją Słońce-Wenus oraz słabej z Uranem) i ta trójka była w trygonie (3°-1°) z Plutonem. Do tego Pluton był w uściślającym się trójkącie oktylowym: Pluton półtorakwadratura  Słońce-Wenus kwadratura  Saturn pólkwadratura Pluton. Kwadratura Plutona z Marsem też już działa.

Ten młody zadźgany żołnierz Mateusz był podobno cały czas w stanie śmierci klinicznej, tylko lekarze zostali zobligowani nakazem „z góry” do utrzymywania go aparaturą przy życiu. Czy umarł, bo już aparatura nie pomogła?, czy  po publikacji Onetu lekarze pozwolili jemu umrzeć? – tego nie wiem.

Jego śmierć w połączeniu z informacją o karnych zarzutach wobec tych, co nie dali się zabić i bronili polskiej granicy – to takie plutonowe uderzenie.

Oczywiście, rząd już znalazł winnego –prokuratora Janeczek – tego , którego Bodnar odciął od informacji.

publikacja onetu o sytuacji na granicy z Białorusią

• KrzyżPołudnia #27592 : To jest jakiś skandal. Dobrze, że to wyszło na jaw. 
    Swoją drogą, w najbliższych latach Pluton stworzy mi kwadraturę do urodzeniowego Plutona, a później przejdzie przez IC. 
  • Wrona #27593 : Miałam kiedyś do czynienia z prokuratorem ... mąż nie łożył na utrzymanie dzieci, wyjechał do Danii i egzekucja alimentów  w ogóle  nie była możliwa. Nie było wtedy 800 plus i takich tam innych więc byłam w katastroficznej sytuacji. Napisałam do prokuratora i wiecie co mi odpisał... że on się tym nie zajmie bo to jest mała szkodliwość czynu...mogłam otrzymać jakiś tam grosz z funduszu alimentacyjnego ale musiałabym zarabiać śmieszne pieniądze...i wiecie co ! to się do dziś nic nie zmieniło...
  • KrzyżPołudnia #27633 : @Mieta: Nie miesci mi sie w glowie i w sercu jak mozna opuscic wlasne dzieci i nie dbac o nie. A prokuratorzy sa zawaleni mnóstwem spraw i czasem absurdalnych utrudnień, co nie zmienia faktu, ze taka odpowiedz byla nie na miejscu. Mam nadzieje, ze ktos Tobie pomogl, np. jakas fundacja albo bliscy. 
  • Wrona #27646 : Ja też wyjechałam za granicę, w pogoni za  ojro, dzieci zostały czasowo pod opieką babci...i tak o to stały się euro sierotami...
  • Kita #27674 : Wychodzi na jaw coraz więcej spraw związanych z ochroną polskiej granicy javascript:nicTemp();
  • Wrona #27681 : Oni na szczęscie nie chcą pozostać w Polsce...za to zachód Europy jest nimi wypełniony ..O Zgrozo...
  • Traversee #27682 : Czytałam właśnie przed chwilą o tym ataku na duńską premier. Bardzo ciekawe w tym wszystkim jest to, że owym napastnikiem okazał się Polak... Myślę, że ktoś musiał mu dobrze zapłacić za te akcję, a w ogóle wszystkie te ataki, zranienia (ze skutkiem śmiertelnym lub bez) - zarówno na ludzi znanych, jak i na "zwykłych" anonimowych na ulicach w Niemczech -  wydają się mieć jeden wspólny mianownik: bezkompromisowo obnażają słabość  Europy. 
    Pytanie, komu na tym tak bardzo zależy? Moim zdaniem temu, kto ostatnio zaczął chodzić w kamizelce kuloodpornej i udaje, że niby też się obawia o swoje życie... 
    To, że zachodnioeuropejską premier zatakował Polak, też wydaje się bardzo nieprzypadkowe, a już na pewno osłabi ewentualne współczucie Europy Zachodniej dla Polski, jakie mogło pojawić się po zamordowaniu tego polskiego żołnierza na granicy. Myślę, że Putin siedzi i z radości zaciera ręce, obserwując, jak jego ludzie dobrze wykonują swoją robotę. 
  • Kita #27687 : Nie wiem kiedy dokładnie było to posiedzenie senatu w Australii , więc nie wiem czy to czasowo pasuje do silnych aspektów Plutona, które  kojarzą mi się z wyciąganiem spraw ukrytych  javascript:nicTemp(); Nadal trwa ścisły trygon Plutona do Jowisza, a dopiero co (5 czerwca) ten trygon był wzmocniony koniunkcją Jowisza z Księżycem i Merkurym. Wiadomość o postanowieniu senatu Australii, aby sprawdzić ewentualny związek szczepień anty-covidowych z nadmiarowymi zgonami - pojawił się dzisiaj w DoRzeczy. Prawdopodobnie to posiedzenie senatu odbyło się niedawno. 

W Polsce kilku lekarzy wypowiadało się negatywnie o szczepieniach - i to wypowiadali się  mimo zagrożenia usunięcia z zawodu. W Australii było chyba jeszcze surowiej pod tym względem. A mimo takiej blokady informacyjnej w Australii udało się doprowadzić do postępowania sprawdzającego.  No, no, jestem zaskoczona...
  • Kita #28019 : Jeszcze do spraw ujawnianych na trygonie Plutona z Jowiszemjavascript:nicTemp(); 
    Pokazały się  nagrania (na białoruskim opozycyjnym serwisie informacyjnym) ze szkolenia na Białorusi imigrantów. Są szkoleni, żeby nożami ugadzać w miejsca nie chronione kamizelką - (Mateusz Sitek został ugodzony pod pachą, gdzie nie chroniła go kamizelka. Jest nawet podejrzenie, ze nóż mógł być zatruty i dlatego napastnik go nie wyciągnął go z ciała.)
    Imigranci są szkoleni, aby zabijać żołnierzy. Dostają też miny, żeby umieszczać na polskiej ziemi - jak przejdą. Straszne...
  • Kita #28022 : Nie wiem, czy w to wierzyć, ale nie widzę powodu, aby nie wierzyć. Co innego plotki przekazywane od ucha do ucha lub przeczytane na jakiś internetowych blogach, a co innego oficjalna  wypowiedź konkretnego człowieka. Podobno Putin umarł 26 października 2023 (w czwartek) o godz 20:40. Tylko nie wiem w jakiej miejscowości. Może w Moskwie? javascript:nicTemp(); W każdym razie, jeżeli to prawda, to wyszła na jaw na trygonie Plutona z Jowiszem.
  • Dziwna #28023 : Kita, ten Twój "nius" jest z października zeszłego roku...
  • Kita #28050 : Ja usłyszałam dopiero teraz - przekazane przez konkretną osobę, a nie przez "podobno" lub "prawdopodobnie". No ale mogłam przeoczyć tę informację w październiku.  
  • Fabrycy #28051 : @Kita: czasy są takie, że "niusy" trzeba sprawdzić przynajmniej trzy razy. 
Kita   2024-06-08 13:53:35   486.18612  
Zadźganie polskiego żołnierza broniącego granicy z Białorusią.

Piszę o tym tu - na forum bieżące zjawiska na niebie, bo to wydarzenie zadziało się na aktualnie aktywnych tranzytach. Z tym, że chwila wydarzenia jeszcze bardziej podkreśla Plutona umieszczając go na MC.

W dniu 28.05.2024 około 4.30 w okolicy Dubicz Cerkiewnych 21-letni młodziutki żołnierz Mateusz Sitek został pchnięty nożem przymocowanym do kija (dzidą) prosto w pierś po lewej stronie. Napastnik nie trafił w serce, ale i tak zabił. Żołnierze mówią, że w tamtym miejscu są atakowani przez kilkudziesięcio-osobowe grupy mężczyzn o kaukaskich rysach twarzy, zaprawionych w boju co poznać po kalafiorowatych uszach (? – odciski po wieloletnim noszeniu hełmów? –kaukascy żołnierze  w cywilu?)

Zdumiewa mnie horoskop zdarzenia. Owszem, Pluton z Księżycem jest na MC, ale w trygonach do Słońca z Wenus (3°) nad Asc i jeszcze ściślej do Jowisza (1°). Może złowrogim znaczeniem jest położenie Marsa, Merkurego, Urana, Jowisza, Wenus i Słońca w 12-m domu? (I jeszcze Głowa Smoka Węzeł Księżycowy – też jest w 12-m domu

Ze ścisłych nieharmonijnych aspektów widzę tylko półkwadraturę Saturna do Księżyca (0°16’), kwintyl Saturna do Jowisza (0°02’ !). Ceres (21°02’Koziorożca, R) jest w ścisłej kwadraturze do Marsa (0°05’), w półtorakwadraturze (1°) do Słońca z Wenus – które są  w półkwadraturze do Marsa w Baranie. Ceres, Słońce z Wenus i Mars tworzą taki zamknięty trójkąt (pierścień oktylowy).

Trygony Plutona z Księżycem do Jowisza, Wenus i Słońca – nie ochroniły żołnierza, ale być może przyczyniły się  (z powodu położenie Plutona na MC)  do wyciągnięcia na jaw tego co miało być ukryte. Ponoć mimo śmierci mózgu przez kilka dni ciało żołnierza było utrzymywane aparaturą przy życiu – mieli utrzymać je przy życiu do wyborów, ale nie wyszło. (Gdy reporter Republiki spytał o to Tuska na konferencji, to usłyszał, cytuję: „będziesz za to siedział w piekle, wiesz? A druga pracownica Tuska dodała konkretniejszą informację – „nie będziecie akredytowani, jeżeli będziecie zadawać pytania w ten sposób.”)

zadźganie żołnierza (Mateusz Sitek) przez imigranta
Wrona   2024-06-09 05:03:25   486.18616  
Alert w Czechach.
z możliwym atakiem terrorystycznym.
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/policja-czech-zaostrzyla-srodki-bezpieczenstwa-podejrzewa-atak-terrorystyczny/d9fygpw?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
Wrona   2024-06-09 20:36:54   486.18620  
Wybory do Parlamentu Europejskiego.
Pod patronatem Kwadratury Marsa do Plutona i kwadratury Wenus do Saturna ....
  • Wrona #27708 : do tego zbliżył się Księżyc w kwadraturze do  Marsa w opozycji do Plutona...
  • Wrona #27709 : oj oj będzie bolało....
Notki forum (15) na tej stronie: [X]
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.
Pisz komentarz  tytuł:
(-?-)
Twój adres email: Twój podpis:
Na podany adres przyślemy kod potwierdzający.